Megnyílt a veszprémi Jurassic Park – imádni fogják a gyerekek!

Megnyílt a veszprémi Jurassic Park – imádni fogják a gyerekek!

0

Megnyílt a veszprémi Jurassic Park – imádni fogják a gyerekek! Életnagyságú dinoszaurusz szobrok láthatóak a veszprémi állatkertben nyílt...

Megnyílt a veszprémi Jurassic Park – imádni fogják a gyerekek!

Életnagyságú dinoszaurusz szobrok láthatóak a veszprémi állatkertben nyílt őslényparkban, ahol a látogatók egy földtörténeti kiállítást is megtekinthetnek – mondta el Török László, az állatkert igazgatója a városban tartott hétfői sajtótájékoztatóján.

Közlése szerint 30 dinoszaurusz életnagyságú mása látható a kéthektáros őslényparkban.A rendhagyó kiállítás 250 millió évre tekint vissza, felvonultatva számos hús- és növényevő fajt, köztük a 23 méter hosszú Diplodocust vagy a több mint 4 méter magas Tyrannosaurus Rexet, melyekről a tudnivalókat a mellettük kihelyezett tájékoztató tábla tartalmazza majd.

Török László arról is beszélt, hogy a Magyarországon egyedülálló őslénypark műanyag állatszobrai Németországból érkeznek. A makettek télen-nyáron kint lesznek a szabadban.

Török László kitért arra is, hogy a dinoszauruszok közül van egy olyan, amelyre fel is lehet mászni, sőt egy olyan T. Rex is helyet kap az őslényparkban, amelynek a fejébe is be lehet “telepedni”.

Belépőjegyek árak:

Belépőjegy: 4000 Ft/fő

Családi kedvezmények:

2 felnőtt és 1 gyermek esetén: 11 000 Ft/család

2 felnőtt és 2 gyermek esetén: 14 000 Ft/család

2 felnőtt és 3 gyermek esetén: 17 000 Ft/család

további gyermekjegy: 3000 Ft/fő

További kevdezmények és részletek a park weboldalán.

A 2 év alatti gyermekek számára a belépés ingyenes.

Az őslényparkba látogató gyerekeknek játékos foglalkoztatókat alakítanak ki, ahol próbára tehetik ügyességüket. Részt vehetnek egy életnagyságú dinoszaurusz-csontváz játékos feltárásában, a legkisebbek kisméretű dinoszauruszokat festhetnek ki – fűzte hozzá.

A földtörténeti korokat bemutató tárlatról szólva az igazgató elmondta, hogy annak részleteiről a napokban egyeztetnek majd a szakemberek, az azonban biztos, hogy helyet kap majd benne a mezozoikumi tengeri hüllő, a kavicsfogú álteknős, melynek felszínre kerülése Veszprémhez és Laczkó Dezső paleontológushoz köthető.

Ovádi Péter fideszes önkormányzati képviselő elmondta, hogy a városban a közelmúltban meghirdetett fiatalok éve kezdeményezés keretében az állatkert is kedvezményesen látogatható bizonyos napokon, már most érzékelhető az ötlet kedvező fogadtatása.

(MTI)

 

A saját forrásból megvalósuló beruházás 150 millió forint, ebből az őslények 100 millió forintot tesznek ki – jelezte az igazgató, hozzáfűzve, hogy a park az állatkerti belépővel lesz látogatható.

► KÉRJÜK OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK! HOZZÁSZÓLNI LENTEBB TUDSZ!

SZÓLJ HOZZÁ


Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is!